ATT BOKA EN RESA

 

AVBESTÄLLNINGSSKYDD/ RESEFÖRSÄKRING

 

 
 
 
 
Följ med till Vietnams mest omtyckta platser. Denna resa till Vietnam inleds i Hanoi, följt av det storslagna skärgårdslandskapet Halong. Vi besöker den gamla kejsarstaden Hue och promenerar längs HoiAns charmiga gränder. I Ho Chi Minh City får vi en inblick i landets historia och åker på en exotisk färd längs världens tionde längsta flod, Mekong. Resan avslutas på paradisön Phu Quoc.

DAG 1
Avresa med flyg från Sverige till Hanoi. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 HANOI
Vi landar i Hanoi och välkomnas av vår svensktalande färdledare. Efter lunch tar vi en promenad i huvudstadens gamla stadsdelar. Här lever generationerna sida vid sida i sina små hus, som är flera hundra år gamla. I varje kvarter finns små butiker, restauranger och charmiga caféer inhysta i de vackra koloniala villorna. Burar med små kvittrande fåglar hänger lite varstans och längs boulevarderna kan folk sitta och äta, reparera mopeder eller klippa sig. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3
Dagen inleds med ett besök på Ho Chi Minhs Mausoleum, där den magre, lille nationalhjälten vilar i sin glassarkofag. Därefter ser vi Ho Chi Minhs hus, vackert beläget i en grönskande park. Strax intill reser sig den lilla Enpelarpagoden ur sin lotusdamm. Vi tittar in i Litteraturens tempel, som var landets första universitet och numera är en rofylld plats omgärdad av fikon och jasminträd. Vi passar på att besöka den fina Svärdsjön och templet Ngoc Son, beläget i hjärtat av staden. Lunch och middag ingår.

DAG 4 HALONG BAY
På morgonen beger vi oss med buss till Halong, en av världens vackraste skärgårdar. Enligt legenden skapades de 3000 öarna, bergen och dalarna av en drake, vars svansrörelser formade dalgångar som vattenfylldes när han kastade sig i havet. Vi åker ut på en kryssning i den storslagna bukten. Under färden besöker vi dramatiska kalkstensgrottor som är flera tusen år gamla. Ombord på båten serveras vi en god fisk- och skaldjurslunch. På kvällen åker vi tillbaka till Hanoi. Lunch och middag ingår.

DAG 5 HANOI
Idag har vi egen tid för shopping eller besök på något av stadens fina museer. På kvällen går vi på vattenmarionetteater – en konstform som vietnameserna är ensamma om i världen. Lunch och middag ingår.

DAG 6 HUE
Vi åker vidare till staden Hue, landets huvudstad från 1800-talets början och fram till 1945. Här besöker vi Citadellet och den Förbjudna purpurstaden, som var avsedd endast för den kejserliga familjen. Vi tar en båttur på Parfymfloden och besöker sedan Thien Mu-pagoden, en av de mest berömda byggnaderna i Vietnam. Lunch och middag ingår.

DAG 7 HOI AN
Vi börjar med att besöka kejsar Tu Ducs imponerande grav. Han hade 104 fruar, otaliga konkubiner samt en stab av 50 kockar. Vi fortsätter söderut till den lilla staden Hoi An, belägen knappt fyra timmars bussresa från Hue. Resan går över det storslagna Molnpasset med toppar på över 1200 meter. Lunch och middag ingår.

DAG 8
Den charmiga staden Hoi An är känd för sin vackra gamla bebyggelse. Vi gör en stadsrundtur där vi bland annat ser den Japanska täckta bron och Tan Ky House. Huset uppfördes åt en välbärgad köpman för nära 200 år sedan och ser nästan likadant ut idag som det gjorde då. Vi besöker Hoi Ans lokala marknad. Lunch och middag ingår.

DAG 9 HO CHI MINH CITY
Från Hoi Ans grannstad Danang flyger vi till Ho Chi Minh City, Vietnams största stad. Staden är kanske mer känd som Saigon och än idag föredrar många vietnameser att använda sig av det gamla namnet. Vi gör en spännande utflykt till Cu Chis underjordiska tunnlar. De över 20 mil långa smala tunnlarna var FNL:s bas för operationerna kring Saigon och fungerade även som skyddsrum under Vietnamkriget. Lunch och middag ingår.

DAG 10
Dagen ägnas åt en tur upp i det bördiga Mekongdeltat. Vi besöker en fruktträdgård och gör en båttur uppför Tien Gang. Dagen avslutas med ett besök på ett Cao Dai-tempel. Den något annorlunda religionen Cao Dai grundades på 1920-talet, och har lyckats förena idéer från buddhism, taoism, kristendom, hinduism och konfucianism. Lunch och middag ingår.

DAG 11 HO CHI MINH CITY/ PHU QUOC
Förmiddagen ägnar vi åt en rundtur i den vackra staden. Vi besöker det forna Presidentpalatset, följt av Notre Dame-katedralen och Stadshuset, som byggdes av fransmännen. Vi åker sedan ut till flygplatsen för vår färd till paradisön Phu Quoc, vars vackra stränder och klara vatten bjuder in till härliga dagar med sol och bad. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 12
Frukost. Fri dag för sol och bad. Lunch och middag på egen hand.

DAG 13
Frukost. Även denna dag njuter vi av sol och bad. På kvällen träffas vi för en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 14
Frukost. Ett eftermiddagsflyg tar oss tillbaka till Ho Chi Minh City. På kvällen åker vi ut till flygplatsen för hemresa. Varför inte förlänga din resa med ett par extra dagar på härliga Phu Quoc? Lunch och middag på egen hand.

DAG 15
Ankomst till Sverige.

 
Datum november 2014 Grundpris  
28/11-13/12 Klassiska Vietnam Qatar Airways från Köpenhamn
Enkelrumstillägg: SEK 4 650
SEK 26 450  
28/11-13/12 Klassiska Vietnam Qatar Airways från Stockholm
Enkelrumstillägg: SEK 4 650
SEK 26 450

200:- rabatt om du bokar på www.upplevelseresor.org

Inkluderat i priset:

 • Flyg i ekonomiklass till Hanoi och från Ho Chi Minh City
 • Tolv nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam)
 • Svensktalande färdledare
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter
 • Frukost alla dagar, samt måltider inklusive måltidsdryck enligt program
 • Alla transporter och bagagehantering i Vietnam
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Informationsblad Vietnam
 • Utrikespolitiska Institutets Vietnamfakta

  Vid förlängning ingår ej hemresetransfer samt eventuell flygplatsskatt

Kan beställas mot tillägg:
Avbeställningsskyddet kostar 6% av resans pris för individuella resenärer alternativt 300 kr för gruppresor som kostar under 8 000 kr, 350 kr för resor som kostar mellan 8 000 kr och 13 999 kr, 450 kr för resor mellan 14 000 kr och 24 999 kr samt 550 kr för dyrare resor

Anmälningsavgift:
2000 kr plus ev. tillägg för avbeställnings- skydd och reseförsäkring. Du får inbetalningskort, bekräftelse, visumansökan och  resehandlingar från researrangören Lotus Travel. Slutbetalning ska ske senast 15 dagar före avresan!

Barnrabatt:
Barn är naturligtvis välkomna att följa med på våra resor. Vi rekommenderar dock inte de riktigt små barnen att följa med på de längre rundresorna. Flygbolagens regler för barnrabatter varierar.

Researrangör:  Lotus Travel

Minimum antal: 16
Maximum antal: 32

Fakta om Vietnam

Vaccinationsguiden

Resegaranti  

Resevillkor

När du har fullföljt bokningen sker följande:
Några vardagar efter din bokning får du en skriftlig bekräftelse och en faktura.
Direkt efter att du har fått ovanstående betalar du in anmälningsavgiften, för närvarande 2000 SEK per person.
Om du har valt avbeställningsskydd så betalar du avgiften för detta tillsammans med anmälningsavgiften.
Ångrar du bokningen så går det bra att avboka utan kostnad om detta sker innan anmälningsavgiften är erlagd. Efter erlagd anmälningsavgift gäller Allmänna
Resevillkor.
De priser vi publicerat för resor med Air China gäller från Stockholm. Motsvarande priser med SAS, Finnair, Thai, Austrian samt Lufthansa gäller från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.

Anmälan: Fyll i alla uppgifter noggrant (stavning av namnet enligt passet för att undvika problem med visum) och klicka sedan på "Skicka" - väntar tills du får svar tillbaka.

Resa:

Klassiska Vietnam
 -  15 dagar

Avresedatum *

Förnamn *

Efternamn *

Förnamn medresenär*

Efternamn medresenär*

Barn 1 namn och ålder*

Barn 2 namn och ålder*

Adress *

Postnummer *

Ort/Sted *

Telefon dagtid *

Hemtelefon *

E-postadress

Avbeställningsskydd NejJa 
Är singelresenär och vill gärna dela rum: NejJa Ålder
Här nedan kan du boka anslutningsflyg till Arlanda från alla övriga flygplatser i Sverige och Oslo som trafikeras av SAS.

Anslutning till/från

 


(OBS! Om du ej önskar anslutningsflyg, fyll inte i denna ruta.)

Reseförsäkring

NejJa

Jag önskar nyhetsbrev från Upplevelseresor via e-post:

NejJa 

Övrigt

När alla fält är ifyllda, klicka på skicka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gör ett schyst avtryck när du är ute och reser:
- var rädd om människor du möter och deras miljö
- pruta inte för prutandes skull
- ät, shoppa och gör utflykter med lokala aktörer
- var sparsam med vatten, även på flaska
- hälsa på grannarna utanför hotellområdet
- behandla helt enkel människor du möter på resan med respekt och ansvar
Schyst Resande är ett projekt som lyfter de sociala och ekonomiska baksidorna av resandet i världen.
Läs mera på:
www.schystresande.se