Att boka en upplevelseresa
En Internetresebyrå för guidade upplevelseresor

 
 

FLYG o HOTELLBOKNING

 

AVBESTÄLLNINGSSKYDD / RESEFÖRSÄKRING

 

 

 
2004 startade Michael Pannagel Singelresor och Upplevelseresor som enskild firma. Sedan 2010 är Singelresor Norden AB med bifirmor Upplevelseresor Norden och Soloresor Norden ett aktiebolag,
org. nr: 556838-2252 med Michael Pannagel som ägare och VD.

Singelresor Norden AB och
Upplevelseresor Norden (bifirma)
Soloresor Norden (bifirma)

Ägare: Michael Pannagel
Långkärrsvägen 8
14138 Huddinge

Du kan nå oss på:
info@upplevelseresor.org
Telefon: 08- 7743048
Telefon i Norge:
mellan 17:00 - 22:00 - 0047 994 30 607

Singelresor/Upplevelseresor har ställd säkerhet enl. resegarantilagen hos Kammarkollegiet

Singelresor Norden AB har kollektivavtal med fackförbundet Unionen och ansvarsförsäkring hos If och är medlem i SRF, Svenska Resebyråföreningen.

Gruppresor på egen hand med egen guide och bil (chaufför ingår) från 2 resenärer och du bestämmer reseavgång själv!
Mycket prisvärda resor om ni är 2 personer eller fler. Priset på dessa resor blir också ofta billigare än att åka på en gruppresa hos konkurrerande researrangörer. Ni har en egen guide och chaufför.
Engelsktalande guide leder sightseeing, utflykter, ordnar entrébiljetter och de måltider som finns i programmet. I samråd med guiden överenskommer du om tider för sightseeing. Väl på plats får du hjälp med att checka in på eventuellt inrikesflyg eller tåg och du blir hämtad vid ankomsten till nästa resmål.
Avresan bestämmer du själv.
När din förfrågan kommit till oss får du svar inom några dagar. När du slutgiltigt bekräftat resan får du 2 inbetalningskort. En för anmälningsavgiften på 2000:- per person och en för slutbetalning 1 till 2 månader före avresan.
Anmälan blir bindande
först efter det att du har betalt anmälnings- avgiften.

Singelresor/Upplevelseresor sätter ”schyst resande” i fokus
Allt fler kunder ställer allt högre krav på att reseindustrin skall ta ett större ekonomiskt och socialt ansvar i de länder man verkar i. Ansvarsfullt resande är något som Singelresor/Upplevelseresor har verkat för länge. Att allt fler resenärer faktiskt söker sig till företag med den inriktningen ser vi som ett gott betyg på att det vi gör är rätt och faktiskt har betydelse för dagens medvetna resenärer. Vi är övertygade om att den här utvecklingen inte bara har kommit för att stanna utan kommer att få en ännu större betydelse när resenärer i framtiden skall välja researrangör.
Singelresor/Upplevelseresor samarbetar med lokala researrangörer där schyst resande är en viktig del. För oss handlar schyst resande bland annat om att våra kunder skall lära sig mer om landet de besöker, att de skall äta på den lokala restaurangen, lära känna lokalbefolkningen, gå ut på lokala barer och dansställen, resa och bo småskaligt på lokalt ägda hotell, visa respekt för den lokala kulturen, använda sig av lokala guider, inte pruta för prutandets skull, fråga innan man fotograferar någon, vara sparsam med vatten med mera.
Fördelen med resebyråer i vår storlek är att vi lättare kan påverka vilka hotell och lokala agenter vi skall arbeta med för att följa de normer om schyst resande som vi och våra kunder efterfrågar och som vi tror bäst gagnar landet både ekonomiskt, socialt och kulturellt.

Har du några frågor? Synpunkter? Kontakta mig på:
info@upplevelseresor.org  eller på tel: 08-7743048.
Singelresor Norden AB/Upplevelseresor är en Svensk resebyrå med
org. nr:
556838-2252,
momsregistreringsnummer SE556838225201
och har
resegaranti hos
Kammarkollegiet.

Din resa kan du betala till:
Plusgiro till Singelresor Norden AB: 686 40-2
Bankgiro till Singelresor Norden AB: 715-5724
Bankkontonummer till Singelresor Norden AB: 9960 2600686402

Från utlandet:
IBAN: SE76 9500 0099 6026 0068 6402
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS

Varför tar inte Singelresor emot kreditkortsbetalning?
Marginalerna på resor är väldig små och vi vill hålla priserna till kund så låga som möjligt. När en kund betalar med sitt kreditkort kräver kreditkortsföretagen 2,5% av resans pris från Singelresor. Det skulle innebära att vi skulle vara tvungen att höja priset på våra resor. Därför har vi beslutat att inte ta emot kortbetalningar.

Kreditkort och reseförsäkring:
Har du kreditkort med reseförsäkring kontakta din bank som har ställt ut ditt kreditkort och fråga hur du kan betala till Postgiro, Bankgiro eller bankkonto med ditt Kreditkort för att reseförsäkringen ska gälla. Detta är möjligt hos de flesta banker som har ställt ut ditt kreditkort.

De flesta har redan en bra reseförsäkring genom sin hemförsäkring. En del hemförsäkringar har också avbeställningsskydd med. Kolla med din hemförsäkring eller utöka din hemförsäkring med avbeställningsskydd som oftast är väldig prisvärd och täcker alla resor du gör under året.


Så här svarar några banker:
Nordea: Har du kreditkort med reseförsäkring från Nordea och du betalar din resa via Internetbanken som en vanlig faktura så får du kreditkortets reseförsäkring. Även då betalningen går från ditt personkonto.

Handelsbanken: När våra kunder betalar en resa till Postgiro eller Bankgiro, så gäller automatiskt reseförsäkringen, förutsatt att kunden har ett kort med en sådan reseförsäkring hos Handelsbanken.

Swedbank: För betalning gäller följande för att den kompletterande kortförsäkringen ska gälla:
- Betalning till bankgiro/plusgiro via Swedbanks girobetalningstjänst eller bankgiro-/plusgiro-betalning via Internetbanken.
- Internettjänsten Direktbetalning från konto i banken, kontot som används behöver inte ha ett kort kopplat till sig.
Du måste dock ha ett kort som innefattas i försäkringen för att den ska gälla

Förteckning över svartlistade flygbolag:
Europeiska kommissionen har i samråd med medlemsstaternas flygsäkerhetsmyndigheter skapat en lista över flygbolag, som inte uppfyller centrala säkerhetskrav (EG förordningen 2111/2005). Flygbolagen har därmed helt förbjudits att bedriva verksamhet i europeiskt luft-rum eller får endast bedriva verksamhet under vissa restriktioner. Förordningen uppdateras löpande.

Mer info på: http://ec.europa.eu/transport/modes/air/safety/air-ban/index_sv.htm.
 

 


Michael Pannagel VD för
Upplevelseresor Norden
Soloresor Norden
Singelresor Norden AB
Tel: 08-774 3048,
Mobil: 076-9463610
E-post: michael@singelresor.org


Kristin Pannagel, marknadsföring och försäljning Tel: 08-774 3048
e-post: kristin@singelresor.org


Robin Pannagel, representant


Niklas Pannagel Grindvold,
marknadsföring och försäljning
Tel: 0047
994 30 607
E-post: niklas@singelresor.org


Arthur Jeciel, flygbiljetter
Tel: 08-774 3048
E-post: arthur@singelresor.org

Följande Internetsidor ägs av singelresor och upplevelseresor:

www.singelresor.org

www.upplevelseresor.org

www.upplevelseresor.com

www.golfresor.org

www.vietnamresor.org

www.afrikaresor.org

www.sydafrikaresor.org

www.indienresor.org

www.gayresor.org

www.konferensresor.org

www.kinakonferens.org

www.singelreiser.org

www.singlerejser.se

www.soloresor.se